Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karajcsíkok fügés raguval

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.

Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, a felszeletelt lilahagymát pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mézet és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze, és pár percig kevergetve pároljuk tovább. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a wok (vagy serpenyő) tetejét úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.

Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve, pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek (vigyázzunk, nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik).

Közben enyhén sós vízben főzzünk rizst a körethez (ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá, pl. krumplipürét).

Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut.

Megjegyzés

Amennyiben aszalt fügével készítjük el, akkor a fügét akkor adjuk hozzá a húshoz, amikor az már félig megpuhult, és így főzzük készre. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss