Keress receptre vagy hozzávalóra

Karajcsíkok balzsamos-fügés raguval

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 8-10 db füge
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1,5 dl víz
  • őrölt fehérbors
  • őrölt fahéj
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.

    Wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt lilahagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mézet és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze, és pár percig kevergetve pároljuk tovább. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a wokot (vagy serpenyőt) úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.

    Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek. (Vigyázzunk, nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik.)

    Készítsünk hozzá párolt rizst (ízlés szerint más köret is készíthetünk hozzá, pl. krumplipürét). Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut.

Megjegyzés

Amennyiben aszalt fügével készítjük el, akkor a fügét akkor adjuk hozzá a húshoz amikor az már félig megpuhult, és így főzzük készre.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin