Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karajcsíkok balzsamos-fügés raguval

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.

Wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt lilahagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mézet és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze, és pár percig kevergetve pároljuk tovább. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a wokot (vagy serpenyőt) úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.

Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek. (Vigyázzunk, nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik.)

Készítsünk hozzá párolt rizst (ízlés szerint más köret is készíthetünk hozzá, pl. krumplipürét). Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut.

Megjegyzés

Amennyiben aszalt fügével készítjük el, akkor a fügét akkor adjuk hozzá a húshoz amikor az már félig megpuhult, és így főzzük készre. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss