Elkészítés: A sütőt előmelegítem 220 C fokra. Egy nagy tepsibe kitekerem a friss leveles tésztát, és hosszában elfelezem.
Egy serpenyőben kevés olajon az apróra vágott hagymát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott gombát, sózom, borsozom, kevergetem, majd belekeverem a feldarabolt karalábét és a mexikói zöldségkeveréket is. Fűszerezem, és addig párolom, amíg a gomba leve elfő. Végül meghintem egy kevés liszttel, és a tejöllel elkevert tojást is rögtön hozzáadom. Ez lesz a kötőanyaga.
A tésztán 2 csíkban elhelyezem a zöldséges ragut, a széleit összehajtom óvatosan, egy felet fordítok rajtuk, hogy a tészta illesztése alulra kerüljön, és szép pirosra sütöm.
Hagyom hűlni egy kicsit mielőtt felszeletelem. Hidegen, langyosan, melegen is finom.
A karajszeleteket kiklopfolom, megsózom, bazsalikommal is fűszerezem, majd lisztbe, tojásba és zabpehelybe forgatva bő forró olajban kisütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre