Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karaj paprikás-lisztes bundában

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1/2 tk édes-nemes paprika
  • 8 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg szalonna
  • 50 dk g kelkáposzta
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín

Elkészítés

    1. A megtisztított sertéskarajt szeletekre vágjuk, és kissé kiklopfoljuk. A megtisztított, átnyomott fokhagymát összekeverjük a tejjel, belerakjuk a hússzeleteket, majd lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
    2. Másnap lecsepegtetjük a húsokat, besózzuk őket, és megforgatjuk a pirospaprikával elvegyített lisztben. Azután közepes lángon pirosra sütjük mindet a felforrósított olajban.
    3. Egy nagyobb fazékban zsírjára sütjük a feldarabolt szalonnát. Beleforgatjuk a megtisztított, felcsíkozott kelkáposztát, ízlés szerint megsózzuk, és puhárapároljuk. Ha szükséges, hozzáöntünk egy kevés vizet. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és forralunk rajta egyet. Ezzel kínáljuk a hússzeleteket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Karaj paprikás-lisztes bundában recept?


Magazin