Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karaj brokkolival, gombával, sajtokkal, almával és tejszínnel sütve

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szelet vékony karaj
  • 50 dkg (12 db) brokkolirózsa
  • 1 db lila hagyma
  • 50 dkg gomba
  • 1 db szép nagy illatos alma
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl (20%)
  • őrölt bors
  • kurkuma
  • gyömbér
  • étolaj
  • A kuszkuszhoz:
  • 3 dl kuszkusz
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db nagyobb paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: A vékony karajszeleteket meghintem sóval és liszttel, majd kevés olajon, serpenyőben hirtelen kisütöm. Mindjárt beleteszem egy hőálló tepsibe.

A visszamaradt olajban megdinsztelem az apróra vágott lilahagymát, a gombát, sózom, borsozom, majd ha a levét elfőtte, hozzáadom a brokkolirózsákat és az almakockákat, kurkumával és gyömbérrel ízesítem, majd lefedem, és hagyom, hogy a brokkoli pár perc alatt puhára párolódjon.

Ezt a zöldségkeveréket a karajszeletekre öntöm, meghintem reszelt sajttal.

Egy tálban összekeverem a tojásokat a reszelt parmezánnal és a tejszínnel meg a tejföllel, ezt rásimítom a zöldségek tetejére. 200 C fokra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a teteje kívánatos színt kap. (45 perc)

A tálalással negyed órát várok, így könnyebb lapátra szedni, mert egyben marad.

Köretként cukkinis-paradicsomos kuszkuszt készítek: kevés olajon az apróra vágott cukkinit és paradicsomot megkapatom. A tűzről levéve hozzákeverem a 3 dl kuszkuszt, sózom, majd 4,5 dl forró vizet öntök rá, azonnal fedőt teszek rá, és hagyom, hogy a szemek az összes nedvességet magukba szívják. Tálaláskor gyűrűbe kanalazom a kuszkuszt, hogy szép formát adjak neki.

Ezek is érdekelhetnek

Friss