Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karaj aszalt paradicsommal és karfiol clafoutis-val

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-2,5 kg karaj
  • 6 szelet bacon
  • 8 db gomba
  • 5 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kis fej hagyma reszelve
  • 1 marék zöld ceruzabab
  • 6-8 db aszalt paradicsom
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • A clafoutis-hoz:
  • 1 kisebb karfiol sós vízben megfőzve
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg rizsliszt
  • szerecsendió
  • bors
  • Valamint:
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • vaj
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A karajt megtisztítjuk, egyenesre vágjuk, a leeső részeket apróra kockázzuk (kb. 15 dkg), és kevés olajon, a reszelt hagymákkal, sózva, fűszerezve megpároljuk. Beleszeleteljük a gombát is, és addig hagyjuk közepes lángon főni, míg a gomba a levét elveszti.

    A formás karajt középen megnyitjuk, és több mélyebb vágással megpróbáljuk szétnyitni. Besózzuk, és a vágások közé tesszük a ceruzababot. A baconszeleteket a húson keresztbe fektetjük, erre kerül a húsos-hagymás-gombás keverék, a közepére meg az aszalt paradicsom . Összegöngyöljük, cérnával körbetekerjük. Az egészet alufóliába szorítjuk, és tepsiben, kevés vízzel az alján 1,5 órán át 200 fokon sütjük. Ekkor leszedjük a fóliát róla, és még visszatoljuk a sütőbe 20 percre.

    Elkészítjük a karfiolfelfújtat: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből lágy habot verünk, a sárgáját a vajjal és sóval, szerecsendióval géppel jól kikeverjük, mehet bele a rizsliszt és a tej, majd a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy 24 cm-es formát kivajazunk (megszórhatjuk morzsával is), a megfőtt karfiolokat szépen belenyomkodjuk, ráöntjük a tojásos masszát, és 25 percig sütjük 190 fokon.

    A kukoricát kevés vajon átforgatjuk, sóval és aprított petrezselyemmel ízesítjük.

    Ha a hús készen van, várunk egy picit, majd felszeleteljük, a kaftiolfelfújttal és a kukoricával tálaljuk.

Megjegyzés

Ha sikerült volna jobban szétnyitni a húst, a töltelék középre került volna.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Szia Andi! Bocsi, hogy régen írtam, kommenteltem, de krónikus időhiányban szenvedek. Egy kérdés: Miért van szerinted, hogy megnézem a legfrissedd receptek menüpontut, és ahogy a fotó megjelenik, már tudom, hogy ez a Te Recepted? Megmondom: Túl azon, hogy remek dolgokat teszel közzé, remekek a fotóid is! Gratulálok hozzá és persze a recepthez is, kiválló! Üdv, Nani.
simonani
Andika! Megint \"hatalmasat\" és finomat alkottál! Gratulálok, azt hiszem rövidesen sort kerítek rá! További szép napot! Ani.

Hasonló Receptek

Magazin