Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi zserbó szelet

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl (vagy 2 dl tej)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás sárgája
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg dió (darált)
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 60 dkg baracklekvár
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé (vagy tortabevonó)
  • 2 ek étolaj
  • 0,3 dl tej (vagy tejszín)

Elkészítés

  1. A tejfölt (vagy tejet) meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt - vagy tejet. Összegyúrjuk a tésztát, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Letakarva, langyos helyen, 40-50 percet kelesztjük.
  2. A cipókból 4 lapot nyújtunk, a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A csokit gőz felett, egy fémtálban felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Szeletelés előtt hűtőbe tesszük.


IDE SÜSS! MÁKOS ZSERBÓ ANNÁTÓL >>> 

Még több zserbórecept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss