Karácsonyi töltött pulyka

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamellfilé
  • fűszersó
  • 50 dkg natúr gesztenyemassza
  • 3 teáskanál ételízesítő
  • 40 dkg száraz kenyér
  • 1,5 szál Gyulai szárazkolbász (kb. 20 dkg)
  • 8 szelet bacon
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamellfiléket enyhén kiklopfolom, és beszórom a fűszersóval. Amíg elkészül a töltelék, hűtőbe rakom. A szikkadt kenyeret 10 percre beáztatom vízbe. A kolbászról lehúzom a bőrt, és nagyobb kockákra vágom. Húsdarálón ledarálom a kolbászt és a kinyomkodott kenyeret (így egyenletes lesz a töltelék). Összedolgozom a natúr gesztenyemasszával és az ételízesítővel.

    A pulykamellet kiterítem, közepére hosszában henger formában rárakom a tölteléket, majd feltekerem (ebből a mennyiségből nekem 2 hosszú rúd lett). A baconnel betekerem.

    Közepes méretű tepsibe helyezzem. Alá 2dl vizet és 0,5 dl olajat öntök, alufóliával jól befedem. Bő egy órát párolom 160 fokon, majd leveszem a fóliát, és pirosra sütöm.

Megjegyzés

Egyszerű és nagyon finom. Másnap sokkal finomabb volt, mert összeértek az ízek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bók zsuzsanna 4 évvel ezelőtt
Kíváncsi vagyok milyen,most fogom kipróbálni,még Én se mertem eddig:) sz.tem pulykamell kell,mert a combot ha ki is csontozod nehezebb tölteni,és feltekerni baconba nem??
Prohászka Béláné 4 évvel ezelőtt
S a báááááááááglit is sok-.sok rumos gesztenyével töltöm, úgy, hogy előtte egy kicsit megkenve lekvárral!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prohászka Béláné 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! NO EZ AZ AMIT MÉG SOHA NEM MERTEM KÉSZÍTENI!!!!!!!!!!!!!! Tavaly pulykamellet töltöttem, sok-sok gombábal, darálthússal, mint egy fasírtot, s azzal töltöttem meg a mellett!!!!!!!!!!!!!!!! NEKEM NAGYON ÍZLETT A FIAMNAK NEM! Idén egy kisebbet p.mellett ezzel fogok tölteni, nekem szuper jó volt!!!!!!!!!!!!!! AJÁNLOM MINDENKENEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kazamér Anita 6 évvel ezelőtt
Szia! Szted pulyka alsócomb is jó lesz? Köszi

Hasonló Receptek

Magazin