Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kóstold meg! Egy tökélets karácsonyi tea Ceylon varázslatos ízeivel

default user icon
MME
A különleges ünnepi hangulathoz méltó a kézzel szüretelt, Dilmah fekete tea, amely a szüretet követő azonnali csomagolásnak köszönhetően, nemcsak ízvilágában páratlan, hanem antioxidáns hatásában is. 

A Dilmah Sri lankai családi teatermelő vállalkozás, teái tiszta eredetűek( single origin teák – nem keverik a teáikat különböző országokból származó egyéb teákkal), így hűen tükrözik vissza forró tea alapú italainkban is a Ceylon adott termőterületén termesztett teák jellemző ízvilágát.

Egy igazán finom és egészséges házi forró ital elkészítéséhez nem kell más, mint kiváló minőségű alapanyagok és egy kis kreativitás. Az ünnepre hangolódva egy különleges karácsonyi Dilmah tea  receptet ajánlunk a Boutiq’ Bar - amelyet a Drinks International szaklap 2012-es szavazásán beválasztottak a világ legjobb 50 bárja közé - tulajdonosának, Nagy Zoltánnak, az útmutatásával.

Zoltán, a Dilmah tea egyik magyarországi nagyköveteként 2012-ben személyesen is bejárta a Dilmah teaültetvényeit Srí Lankán, majd a Dilmah Teaiskolában a világ legjobb teamestereitől tanult a tea alapú italok elkészítéséről. Zoltán egyik meglepő srí lankai élménye az volt,  hogy a különféle teafélék elkészítésében leheletnyi különbség is, mekkora íz módosulást okozhat az elkészített végtermékben.

A Dilmah élen jár a tea alapú italok elkészítésének, azaz a teamixológia oktatásában, világszerte. A teamixológia a természet legnagyszerűbb természetes italának, a teának elegyítését jelenti más összetevőkkel, tea ihlette alkoholmentes és alkoholos koktélok,  shooterek készítése során. A különféle ízek közötti harmónia megteremtése már önmagában is kihívást jelent, hiszen ismerni és érteni kell az egyes teafajták sajátos jellegét és karakterét hozzá.

A Dilmah újításaival ezen a területen, valamint a tea gasztronómiában azon dolgozik, hogy minél több emberrel ismertesse meg a teában rejlő számtalan elkészítési és fogyasztási lehetőséget.

„Mint minden alkotó folyamatban, ebben is nagy szerepet kap a kísérletezés, így mindenkit bátorítanék, hogy próbálja ki ötleteit az otthonában is ezzel a különleges alapanyaggal” –biztat Nagy Zoltán.

Kísérletezz bátran a Dilmah teával! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss