Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi rumgolyó

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot.
Lehet már akár 1-2 hónappal korábban is beáztatni.

Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt.

Összekeverjük, majd apró golyókat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatunk, és desszertes papírkába teszünk.

Megjegyzés

Vigyázat! Alkoholos, és nagyon finom!!

Ausztrál recept.
- talicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss