Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi pulykasült II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bébipulyka
  • 10 dkg vaj
  • csipetnyi majoránna
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5 db száraz zsemle
  • bors
  • kakukkfű
  • majoránna
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 40 dkg gesztenye
  • 40 dkg darált marhahús

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát a megtisztított, finomra vágott hagymával vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zsemléket, megsózzuk, fűszerezzük, a tojással elvegyített tejet ráöntjük, hozzáadjuk a megsütött, meghámozott gesztenyét és a darált marhahúst.

    A megtisztított pulykát nyakánál kezdve felvágjuk, kívül megsózzuk, belül sóval és majoránnával fűszerezzük. A mellét megtöltjük, a nyílást bevarrjuk. Forró olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, a vajjal leöntjük, vízzel locsolva, közepes tűzön 1-2 órát sütjük.

    Salátával, sült almával, sült burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin