Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi puha mézeskalácskák

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 76 dkg liszt
  • 4 ek méz
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek mézeskalács-fűszerkeverék
  • 2 ek szódabikarbóna
  • 20 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 1 db tojásfehérje
  • A díszítéshez:
  • 2 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • ételfesték

Elkészítés

  1. A tojást összekeverjük a mézzel, a cukorral és a vajjal. Ezután a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát, majd a tojásos masszához keverjük. Legalább 60 percre a hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát.
  2. Ezután a tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, formákkal kiszaggatjuk, a tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt készre sütjük.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd habzsákba töltjük, és ezzel díszíthetjük a kihűlt mézeskalácsokat. 

Megjegyzés

Nálunk nem múlhat el ünnep mézeskalács nélkül. Még finomabb lesz, ha 1 éjszakát áll a hűtőben! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek