Elkészítés: 1. A csokis kekszet zacskóba tesszük, és morzsára törjük. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, a mézeskalács fűszerkeverékkel. Kibéleljük sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, kanálháttal belenyomkodjuk a csokis masszát. Hidegre tesszük.
2. A zselatint vízbe áztatjuk. 2 narancsot alaposan megmosunk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A narancslevet összedolgozzuk a túróval, a narancshéjjal, 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral.
3. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és óvatosan a túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, ezt is a túrómasszába forgatjuk. A krémet a formába simítjuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
4. A másik két narancsot is megmossuk, héjukat vékony csíkban levágjuk (nem reszeljük), majd a narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst.
5. A maradék cukrot karamellizáljuk, beleforgatjuk a narancsfilét, majd kivesszük, és a torta tetejére rakosgatjuk. A narancshéjat is a karammelbe rakjuk, 1-2 percig főzzük, majd az egészet a torta tetejére csorgatjuk. Ismét 1 órára hidegre tesszük. Szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre