Elkészítés: A narancsokat forró vízzel lemossuk és leitatjuk. A héjukat vékonyan lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A formát kikenjük és kilisztezzük. A vajat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük, amíg a massza krémszerű és lágy lesz. A narancshéjat és a vaníliáscukrot is beleszórjuk, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd addig keverjük, míg a tojások sárgája a tésztában már nem látható. A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral összekeverjük, apránként a tésztára szitáljuk, majd jól belekeverjük. Először a narancslevet, majd a tejet is belekeverjük, és a formába öntjük. A hideg sütő alsó rácsára tesszük, majd 180 fokon (gázsütő 2-3. fokozat) kb. 1 óráig sütjük. Ha már a tűre nem ragad, kivesszük és a formában még kb. 15 percig pihentetjük. Rácsra borítjuk, és ha teljesen kihűlt a tetejét porcukorral megszórjuk. Díszíthetjük még vékony narancshéjcsíkokkal is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre