Elkészítése: A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, egy órát pihentetjük, szétsodorjuk, formával kivágjuk.
Kikent tepsiben tojással megkenve hirtelen rózsaszínûre sütjük. A sütésnél vigyázni kell, mert gyorsan sül.
Díszíteni lehet még sütés elõtt hámozott madulával, dióval, vagy sütés után, ha kihűlt cukormázzal bekenve vagy díszítve.
A cukormázhoz a porcukrot a tojásfehérjével jól kikeverjük, de jó, ha teszünk bele pár csepp citromlevet, hogy fényes legyen, és egy csipet kukoricakeményítõt, hogy tapadjon. Ha nagyobb tojást használunk, bátran adjunk hozzá a cukorból, és addig keverjük, míg szép fényes fehér nem lesz, és a csík, amit húzunk benne, látható marad, nem folyik össze. Papírból készült tölcsérkével vagy mikrotén zacskóval visszük fel a diszítést a mézesekre. Gyerekek imádnak vele dolgozni.
A receptet Szakál Julianna küldte. Köszönjük!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre