Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi mézes puszedli

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5-6 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipetnyi őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 3 dl méz
  • kevés tej
  • A cukormázhoz:
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szitáljuk, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a cukorféléket összekeverjük. A mézet felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és a liszthez keverjük, az összes többi hozzávalóval együtt, és jól összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés tejet.
    2. Két cipóra osztjuk,  folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
    3. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle, sütőlemezre rakjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt készre sütjük.
    4. A tojásfehérjét vízgőz felett felverjük a cukorral, egy pici olajat teszünk bele a végén, majd ezzel megkenjük és megdíszítjük, tálcára tesszük, hagyjuk megszáradni.Lezárt dobozban sokáig eláll!

    5 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A KARÁCSONYI MÉZESKALÁCSOD >>> 

    8+1 PIHE-PUHA MÉZESKALÁCS, AMIVEL NEM LŐHETSZ MELLÉ KARÁCSONYKOR >>> 

    DÍSZÍTS MÉZESKALÁCSOT! ÍGY CSINÁLJA EGY PROFI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin