Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi menü villámgyorsan: így készíts el 5 fogást 1 óra alatt!

Régi sztereotípia, hogy csak az az étel jó, ami hosszan készül. Egyesek azért voksolnak a pacalra és a rántott borjúlábra, mert legalább 5 órát kell a tűzhely mellett állni. De akár egy ötfogásos ünnepi menü is összedobható 1 óra alatt - és ezt nem is kell a többiek orrára kötni.
Avokádókrém

Hozzávalók 4 személyre:

2-3 érett avokádó
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
2 paradicsom
csili

bors

Elkészítése: Az avokádókat megmossuk és meghámozzuk (nagy magját eltávolítjuk), utána egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a citrom levét és az apróra vágott hagymát. A fokhagymát belenyomjuk. A paradicsomot meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk, majd hozzákeverjük. Ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. A kész krémet 10-15 percre érdemes hűtőbe tenni, hogy ízletesebb legyen. Pirítóssal vagy kenyérrel fogyasztjuk.

Még több avokádókrém recept >>> 
Füstöltsajt-krémleves 

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
1,5 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió és őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér

Elkészítése: A vajat lábasban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.

SAJTLEVES RECEPTEKET ITT TALÁLSZ >>> 
Lazac egyszerűen, de nagyszerűen

Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé

fehérbors
vaj

Elkészítés: A besózott és borsozott lazacszeleteket kivajazott sütőlapra tesszük, a tetejére is teszünk egy kiskanálnyi vajat, és felforrósított grillsütőben 4-5 percig sütjük.

Rengeteg lazacsteak recept >>> 
Bazsalikomos krumplipüré 

Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg burgonya
2 csokor bazsalikom
1,5 dl tej
1 dl tejszín

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, összevágjuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük, és apróra vágjuk. A tej felébe beleszórjuk a bazsalikomot, és bormixerrel péppé keverjük. A krumplit leszűrjük, azonnal áttörjük. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, és belekeverjük a pürébe. Végül beledolgozzuk a bazsalikompürét, sóval, borssal ízesítjük.

Krumplipüré receptek itt >>> 
Francia csokoládékrém

Hozzávalók:
20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb),
4 tojás
2 evőkanál tejszín
1  vaníliás cukor

Elkészítése: Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

CSOKIHAB, CSOKIMOUSSE RECEPTEK >>> 
HAGYOMÁNYOS KARÁCSONYI MENÜ: HALÁSZLÉ, TÖLTÖTT KÁPOSZTA ÉS BEJGLI >>> 
KARÁCSONYI MENÜ: 16 ÜNNEPI FŐÉTEL A WELLINGTONTÓL A TÖLTÖTT KÁPOSZTÁIG >>> 
KARÁCSONYI MENÜ: EGYSZERŰ HÉTKÖZNAPI FOGÁSOK ÜNNEPI KÖNTÖSBEN >>> 
KARÁCSONYI MENÜ: 13 SZUPER HALÁSZLÉ A BAJAITÓL A SZEGEDIIG >>> 
OLCSÓ, DE LENYŰGÖZŐ KARÁCSONYI MENÜ >>> 
Még több karácsonyi menü >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Miklósiné Maya
Szép, szép, de semmi köze a karácsonyhoz!
fox
Örülök, hogy régi kedves lazacreceptem abban a megtiszteltetésben részesült, hogy itt szerepel. Az avokádókrém-recepthez /lánykori nevén guacamole/ annyit fűznék, hogy óvatosan bánjunk a fokhagymával és citrom helyett jobb lime-ot használni. Én sosem teszek bele paradicsomot - az avokádó olyan csodafinom, hogy csak picit kell ízesíteni a tökéletességhez.
mmrahel911@gmail.com
Karácsony villámgyors menü
NagyneKiki
A leves nagyon szuper,tényleg gyors és isteni finom!

Magazin