Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztához olvasszuk meg a vajat és a csokoládét együtt gőz felett. Egy nagy keverőtálban a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sütőport dolgozzuk össze. Habverővel keverjük össze a tojást a tejjel, majd keverjük az olvasztott csokoládés-vajas keverékhez, és adjuk a szárazanyagokhoz 1 dl forró vízzel együtt. Elektromos habverővel keverjük habosra és csomómentesre az egészet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve süssük 18-20 perc alatt készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a csokoládét törjük össze, és egy forralóban olvasszuk meg a tejszínnel folyamatosan kevergetve, selymes csokoládékrémet kapunk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni – hűtőbe ne tegyük, mert nagyon megdermed, és nem tudunk vele később dolgozni.
A tésztát vágjuk téglalapokra úgy, hogy egyre kisebbek legyenek, igyekezzünk úgy szabni, hogy a pástétomforma szűkülését kövesse a süteménylapok mérete. A formát béleljük ki fóliával, majd rétegezzük bele a lapokat a csokoládékrémmel. Hűtőben hagyjuk összedermedni.
Porcukrozott felületen nyújtsuk ki a marcipánt akkorára, hogy az befedje a süteményünket. A formából kivett, megdermedt süteményt vonjuk be a kinyújtott színes marcipánnal. Nyomkodjuk rá alaposan, hogy szorosan bevonja a süteményt a marcipánréteg. (Ha nem kapunk színezett marcipánt, nyerssel is dolgozhatunk, és türkiz/zöld ételfestékkel összegyúrva magunk is színezhetjük, ízlés szerint).
Tálalás előtt még minimum 1 órát hűtsük. A tetejét díszítsük apróra tört és egész karácsonyi sétapálca nyalókákkal.