Karácsonyi ischler

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 dkg puha vaj
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg porcukor
  • 9 dkg darált dió vagy mogyoró
  • késhegynyi fahéj
  • Valamint:
  • baracklekvár
  • étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, vizespohárral vagy kerek formával kiformázzuk. 180 fokon kb. 10 percig sütjük, vigyázni kell, mert gyorsan megég!!! Ezután baracklekvárral összeragazgatjuk kettesével, a végén csokoládéval bevonjuk.

Megjegyzés

Énmindig háromszoros adagot keverek be, mert nálunk mindenki szereti.

V.Ildiko
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

dr.Tolnai Valéria 3 évvel ezelőtt
Sajnos nagyon zsíros a tészta, nem állt össze. Én dióval készítettem, a dió zsírosabb, talán azért - így kénytelen voltam egy tojás sárgáját és némi lisztet hozzá tenni. Különben dupla mennyiséget készítettem.Most pihen a hűtőben, remélem süthető lesz!
Pettendi Gréta 5 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom?! Mert a barátnőimmel sütit akarunk csinálni, és nem tudom hogy ez akkor jó-e?
nagy ágnes lilián 6 évvel ezelőtt
Szuper recept, isteni lett, köszönöm! (Pedig próbálkoztam már ischler recepttel, és bizony nem mindegyik sikerült...)
V.Ildiko 6 évvel ezelőtt
A recept a Zauner cukrázdából való, Bad Ischl-böl, ahol szintén darált mogyoróval készítik.
Baksy Mária 7 évvel ezelőtt
Akkor anyukám mindig karácsonyi ischlert süt. Nagyon szeretjük.
Goldbach Katalin 7 évvel ezelőtt
Attól, hogy diós a tészta. Ugyanis az eredeti cukrász islerben nincs dió.
Szakács Irén 7 évvel ezelőtt
És mitől karácsonyi??

Hasonló Receptek

Magazin