Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi hallé felvidéki módra

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított halfejeket, halszeleteket, kocsonyásító farokdarabokat egy lábasba tesszük. A hagymát felkarikázzuk, beborítjuk vele a húst, az egészet felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk, beletesszük a fokhagymagerezdeket.

Igen kicsi tűzön 3-4 órán át főzzük. Mikor a hús már megpuhult, hozzáadjuk az aszalt szilvát. Mikor már ragad a gőze, libazsíros-tejfölös habarással gazdagítjuk.

Tálalásnál a leszűrt hallét a tányér aljára helyezett halszeletre öntjük, kiporciózzuk a szilvát is. A halfejet külön tálon kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss