Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi hallé felvidéki módra

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 pontyfej
  • 4-6 pontyszelet
  • 3-4 farok
  • ikra vagy tej
  • 1 kg nagyméretű makói vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • libazsír
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított halfejeket, halszeleteket, kocsonyásító farokdarabokat egy lábasba tesszük. A hagymát felkarikázzuk, beborítjuk vele a húst, az egészet felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk, beletesszük a fokhagymagerezdeket.

    Igen kicsi tűzön 3-4 órán át főzzük. Mikor a hús már megpuhult, hozzáadjuk az aszalt szilvát. Mikor már ragad a gőze, libazsíros-tejfölös habarással gazdagítjuk.

    Tálalásnál a leszűrt hallét a tányér aljára helyezett halszeletre öntjük, kiporciózzuk a szilvát is. A halfejet külön tálon kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek