Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkarika karácsonyra

120 perc
egyszerű
átlagos
5 adag

Elkészítés

  1. A porcukrot és a tojásfehérjét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük állandó kevergetés mellett.
  2.  Kb. 60 fokra melegítjük, ekkor robotgéppel kb. 10 perc alatt kemény habbá verjük a keményítővel és az ételszínezékkel.
  3. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe karikákat formázunk a masszából.
  4. A sütőt 80 fokra előmelegítjük, majd 2 órán át sütjük-szárítjuk a habkarikákat. Ebből a mennyiségből 16 db habkarika készül.

KARÁCSONYI TOBOZ (SÜTÉS NÉLKÜLI RECEPT)

NARANCSOS TOJÁSLIKŐR 

Megjegyzés

Akár hetekkel karácsony előtt elkészíthtő, gasztró ajándék épp úgy lehet, mint karácsonyfadísz. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss