Elkészítés: A margarint, a cukrot és az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsöt, a vizet és a szódabikarbónát feltesszük a tűzre, és 5 percig kis lángon, állandó keverés mellett főzzük. Mikor kihűlt, beletesszük a rumaromát, és egy éjjelre letakarva állni hagyjuk. Nem kell hűtőbe tenni. Másnap összekeverjük a lisztet a sütőporral, az egész tojásokkal és a gyümölccsel. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a masszát. Majd 150 fokos sütőben kb. 1,5-2 óra alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűlt, alufóliába csomagoljuk, és 1-2 napig úgy hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Majd csokoládéval leöntjük, és ízlés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre