Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi gyümölcsös pulykamell

MME MME
1 4.5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A pulykamellet sóval, csipős pirospaprikával és őrölt fahéjjal bedörzsöljük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beletesszük a húst és mindkét oldalon 2 percig sütjük. Felöntjük a borral és tovább pároljuk. A serpenyőből kivéve tűzálló tálba fektetjük. A hússzeleteket beborítjuk 1-1 szelet füstölt sajttal és baconnal. A serpenyőben visszamaradt boros pecsenyelevet tejföllel kikeverjük és a rakott húsra locsoljuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, felszeleteljük és a hús mellé, a mártásba dugdossuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük. Párolt rizs illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek