Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi gyümölcskoszorú

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 24 cm-es koszorúformához:
  • 8 kanál liszt
  • 5 db tojás
  • 8 kanál tej
  • 8 kanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 kanál cukrozott citromreszelék
  • 2 kanál cukrozott narancsreszelék (ezeket napokkal előre elkészítem süteményekhez)
  • 2 kanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg aszalt szilva (apróra vágva)
  • 10 dkg kandírozott meggy vagy áfonya
  • 5-5 dkg kandírozott narancs és citrom
  • 5-5 dkg durvára vágott mandula, dió és mogyoró

Elkészítés

    Elkészítés: Először a száraz hozzávalókat keverjük össze: liszt, sütőpor, fűszerek, cukrozott narancs- és citromhéj. Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a mézet, és jól kikeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az aszalt, illetve kandírozott gyümölcsöket, és legvégül az 5 tojás kemény habját óvatosan belekeverjük.

    Kikent, morzsával behintett lyukas közepű formába tesszük, és előmelegített 170 fokos sütőben sütjük 45-50 percig.

    Porcukorral díszítsük, ha kihűlt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin