Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi gyümölcskenyér (tojásfehérjéből)

Hozzávalók

  • 4 db tojás fehérjéje (L-es, kb. 2 dl)
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi szódabikarbona
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola,
  • 5 dkg aszalt sárgabarack 5 dkg aszalt szilva 5 dkg aszalt meggy
  • 5 dkg dióbél
  • 5 dkg étcsokoládé
  • Az áztatáshoz:
  • 2 dl sütőrum
  • A sütőfotma kikenéséhez:
  • semleges ízű olaj
  • liszt

Elkészítés

    1. A kuglóf formát vékonyan ám alaposan kikenjük olajjal, kilisztezzük, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. Az aszalt gyümölcsöket apró - mazsolányi - kockára vágjuk, majd a mazsolával együtt, 1 órára rumba áztatjuk.
    2. A fehérjét elöször lágy habbá verjük, majd a kanalanként hozzáadott cukorral és a vaniliáscukorral kemény, fényes habot készítünk belőle. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert  lisztet,a lecsepegtetett gyümölcsöket, az apróra vágott diót és csokit,  végül belcsorgatjuk az olvasztott vajat, és alaposan ám óvatos, könnyed mozdulatokkal elkeverjük. 
    3. A kész tésztát a hűtött formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha kész, azonnal hűtőrácsra borítjuk, pár percet várunk, majd lehúzzuk róla a formát. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük, de csokimázat is készíthetünk rá.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

    NAGY PÜSPÖK- ÉS GYÜMÖLCSKENYÉR VÁLOGATÁS >>> 

    GYÜMÖLCSKENYÉR, STOLLEN, PANETTONE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Karácsonyi gyümölcskenyér (tojásfehérjéből) recept?


Magazin