Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi gyümölcskenyér (tojásfehérjéből)

65 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A gyümölcskenyér elkészítéséhez a kuglóf formát vékonyan, ám alaposan kikenjük olajjal, kilisztezzük, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Az aszalt gyümölcsöket apró - mazsolányi - kockára vágjuk, majd a mazsolával együtt, 1 órára rumba áztatjuk.
  3. A tojásfehérjét először lágy habbá verjük, majd a kanalanként hozzáadott cukorral és a vaníliáscukorral kemény, fényes habot készítünk belőle.
  4. Hozzáadjuk a késhegynyi szódabikarbónával elkevert  lisztet, a lecsepegtetett gyümölcsöket, az apróra vágott diót és csokit,  végül belcsorgatjuk az olvasztott vajat, és óvatos, könnyed mozdulatokkal alaposan elkeverjük. 
  5. A gyümölcskenyér tésztáját a lehűtött kuglófformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha kész, azonnal hűtőrácsra borítjuk, pár percet várunk, majd lehúzzuk róla a formát. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük, de csokimázat is készíthetünk rá.

Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi gyümölcskenyér:

Ezek is érdekelhetnek

Friss