Előkészítés: A szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük a mazsolával, a liszttel és a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk.
Elkészítés: 1. Kivajazunk és darált mogyoróval vagy zsemlemorzsával beszórunk egy kb. 30 cm hosszú téglaalakú sütőformát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a lágy vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a mogyorót és a citromhéjat. A lisztes gyümölcsöket és a tejet felváltva belekeverjü, végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 60 percig sütjük.
3. Rácsra borítjuk, kihűtjük, és szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre