Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi göngyölt pulykamell

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.

A trappista sajtot lereszeljük, a lilahagymát, a füstölt sonkát, a jalapeno paprikát, a piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, a hagymával, a paprikákkal és a paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.

A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, felgöngyöljük, minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A göngyölegeket szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük.

Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, majd kibontjuk a csomagok tetejét, és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.

Baconbe tekert ceruzababot készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek