Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi fehérboros-mustáros gombatekercs

Hogy ne csak bejglivel telítődjünk az Igazából szerelem, a Reszkessetek, betörők és a Bunyó karácsonyig sosem látott képsorai alatt. Vegánok kiemelt figyelmébe!

Hozzávalók

  • 2 db leveles tészta (tekercs)
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 2 szál zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 3 cl szójatej (vagy mandulatej)
  • 3 evőkanál szezámmag
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    1.

    A hagymát felkockázzuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. A felaprított zellert hozzáadjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, végül jöhet a felvágott gomba.

    2.

    Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a mustárt és a fehérbort. Közepes lángon főzzük, amíg a leve el nem fő.

    3.

    Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a zsemlemorzsát. Miután elkevertük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.

    4.

    A leveles tésztát kinyújtjuk, majd keresztben és hosszában is elvágjuk, hogy négy egyenlő részt kapjunk. A tészták közepére egy csíkban két evőkanálnyit felhalmozunk a gombás elegyből.

    5.

    A tésztalapok széleit megkenjük kevés szója- vagy mandulatejjel. Ekkor ráhajtjuk a jobb szélét a balra, majd a rögzítés pontján egy villával lenyomkodjuk a tésztát.

    6.

    Az így kapott tekercseket szintén megkenjük szójatejjel. majd megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd jó 15-20 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin