Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi fehérboros-mustáros gombatekercs

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A hagymát felkockázzuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. A felaprított zellert hozzáadjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, végül jöhet a felvágott gomba.

2.

Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a mustárt és a fehérbort. Közepes lángon főzzük, amíg a leve el nem fő.

3.

Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a zsemlemorzsát. Miután elkevertük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.

4.

A leveles tésztát kinyújtjuk, majd keresztben és hosszában is elvágjuk, hogy négy egyenlő részt kapjunk. A tészták közepére egy csíkban két evőkanálnyit felhalmozunk a gombás elegyből.

5.

A tésztalapok széleit megkenjük kevés szója- vagy mandulatejjel. Ekkor ráhajtjuk a jobb szélét a balra, majd a rögzítés pontján egy villával lenyomkodjuk a tésztát.

6.

Az így kapott tekercseket szintén megkenjük szójatejjel. majd megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd jó 15-20 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss