Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fagyiszelet

50 perc
rafinált
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A sárgáját a tejjel simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, és a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a mézeskalácsfűszerrel elkevert lisztet és az olajat, és összekeverjük. Végül a tojásfehérjehabot is óvatosan a masszához keverjük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben, egy kb. 35 × 35 cm-es tepsiben, sütőpapíron, kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végzünk.
  4. Elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a pudingporral, és a tojássárgájákkal, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  5. Gépi habverővel a cukrot és a margarint simára keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt, a kettőt alaposan keverjük össze. A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet.
  6. A tetejére 6 db tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verünk, majd rákenjük a krém tetejére, és csokidarával és fahéjjal megszórjuk.

Megjegyzés

Bármilyen ünnepre, legyen az karácsony, húsvét, születésnap, melegszívvel ajánljuk ezt a finom süteményt. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss