Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi diós-vaníliás krémes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor

Elkészítés

    1. A sütőporral elkevert lisztet a cukorral, a tej föllel, a margarinnal és a tojássárgájával, összekeverjük és összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A tésztát egyenként kisodorjuk, és 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk. Sütőpapíros tepsi tetej én egyenként 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük mindet.
    2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és folyamatos keverás mellett apránként hozzáadjuk a diót. A vaníliás pudingot a tej jel, a margarinnal és a cukorral felfőzzük, majd ha kihűlt, összekeverjük a diós habbal.
    3. Az egyik lapot lefektetjük, rákenjük a krém harmadát, majd rátesszük a második lapot, és újra megkenjük a krémmel. Végül rátesszük a harmadik lapot, és megkenjük a maradék krémmel. A tetej ét megszórjuk dióval.

Megjegyzés

Egy éjszakát pihentetjük!

Mesyke71
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin