Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi csokoládé torta

75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 28 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 mk sütőpor
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 14 ek víz
  • 2 ek étolaj
  • A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 ek cukor
  • rum (ízlés szerint)
  • 3 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzá adjuk a vizet és az étolajat is. Jól kiverjük és egy fakanállal hozzá keverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  2. A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük. Kihűtjük és rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt habosra keverjük.
  3. A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk míg megszárad, és tetszés szerint díszítjük.

KARÁCSONYI MANDARINTORTA >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss