Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi borleves

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dl bor (fehér, édes)
  • 5 dl víz
  • 5 db tojássárgája
  • 2 db fahéj (egész)
  • 10 szem szegfűszeg (egész)
  • 1/2 db vaníliarúd (belseje és héja)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja
  • 1 ek búzaliszt

Elkészítés

    1. Egy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük.
    2. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék 2 dl bort.
    3. Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól és liszttől besűrűsödik. Mazsolával meghintve, forrón tálaljuk.

      MÁKOS GUBA ÉS MALACSÜLT: ÜNNEPI MAGYAROS MENÜSOR 1940-BŐL >>> 

      Karácsonyi receptek, ünnepi ételek - válogatás >>>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin