Elkészítés: 1. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, 3/4 liter vízben a cukorral, a fahéjjal és a citromlével puhára főzzük. A puhára főtt almákat lecsöpögtetjük, félretéve hagyjuk hűlni.
2. Az alma leszűrt levében besűrítjük a pudingot, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, ha már kellően sűrű, villával összetörjük a lecsöpögtetett almát, és beleforgatjuk.
3. A leveles tésztát kétfelé vágjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre. A nagyobbat kinyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott formát. A formába tett tészta alját véknyan megkenjük tojással, vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a tölteléket, a másik adag kinyújtott tésztával befedjük.
4. A pite tetejét megkenjük vastagon tojással, zsemlemorzsát szórunk rá, ezt is megkenjük tojással, vastagon kristálycukrot szórunk rá. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre