Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi almás pite muffin (zsírszegény)

30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 18 dkg zsírszegény túró
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 dkg kókuszolaj
  • 5 dkg eritrit
  • 1 dl mandula tej
  • csipet só
  • pár csepp vaníliaaroma
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg alma (kb. 4 darab)
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 2 dkg eritrit
  • A tetejére:
  • 1 db tojás a lekenéshez
  • eritrit (porrá őrölt)
  • őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, hogy nyújtható tésztát kapjunk. (Ha túl lágy a tészta, tegyünk hozzá egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor kicsivel több tejet.) Ezután lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk, és körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk ki.
  2. Egy kb. 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggattunkbelőle, majd nyújtófával nagyobbítottunk rajta. (Persze ez a művelet megspórolható, ha van a muffin formánkhoz méretezett szaggató, vagy egyéb szaggatásra alkalmas eszközünk.)
  3. Ezután a köröket szilikonos muffin formába helyezzük, úgy, hogy az oldalát is fedje a tészta. (Ne használjuk fel az összes tésztát, mert a tetejére még kelleni fog.)
  4. Ezután elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, és ízesítjük az eritrittel és fahéjjal ízlés szerint. Az almás tölteléket a muffinformákba töltjük. A maradék tésztát kinyújtjuk.
  5. Csillag alakú kiszúróval csillagokat szaggatunk a tésztából, és egy muffinra helyezünk két darabot, úgy, hogy a csillagok sarkai a muffin széléhez érjenek ki.
  6. Egy tojást felverünk, és lekenjük vele a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk a fahéjas porrá őrölt eritrit keverékkel.

Ezek is érdekelhetnek