Keress receptre vagy hozzávalóra

5 ellenállhatatlan karácsonyi ital a forralt boron túl

Télen különösen jól esik az embernek, amikor a mínuszok elől a lakásba menekülve egy pohár forró italt kortyolgathat. Bár a teánál és a forró csokinál nincs jobb, a karácsonyi időszakban mégis gyakrabban kerülnek az asztalra alkoholos italok. Összegyűjtöttük most a legjobbakat, melyek illatukkal és ízükkel még tovább fokozzák majd az ünnepi hangulatot.
Karácsonyi puncs (Wassail)

Hozzávalók:
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, negyed teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé(4,5 dl), fahéjrudak

Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön főzzük még öt percig. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Forró banánpuncs

Hozzávalók (8 személyre):
2 érett banán, 2 csésze (50 cl) kókusztej, 1 csésze (25 cl) friss tejszín, 12 cl Créme de Bananes, 6 cl rum

Elkészítés:
A banánt feldaraboljuk, és a többi alapanyaggal együtt turmixgépbe tesszük. Erős fokozaton
rövid ideig turmixoljuk. A keveréket áttesszük egy lábasba, és kis lángon nagyon lassan
melegítjük. Fontos, hogy ne forraljuk. Melegen kínáljuk, de hidegen is nagyon finom!

Forró "almáspite"-puncs

Hozzávalók (4-6 személyre):
4 csésze (kb. 1 liter) száraz almabor, fél csésze (12 cl) Calvados, fél csésze (12 cl) sötét rum, fél csészre (12 dkg) mazsola, 4-5 db fahéjrúd, 16 szegfűszeg, alma a magháza nélkül, félbevágva és szetelve

Elkészítés:
A mazsolát a rummal a tálba tesszük, és két órán át áztatjuk. Belekeverjük a többi
alapanyagot. Áttöltjük egy lábasba, és nagyon lassan felmelegítjük, de nem forraljuk. Melegen kínáljuk. Tegyünk mindegyik pohárba mazsolát, fahéjrudat, szegfűszeget és almaszeleteket. Ha a puncsba friss tejszínt is keverünk, igazi almáspite íze lesz!

Részeges kávé

Hozzávalók (6-12 személyre): 
6 csésze (1,5 cl) erős feketekávé (ízlés szerint barnacukorral édesítve), 30 cl csésze brandy, 25 cl sötét rum, 25 cl fehér rum, 2 rúd fahéj, 0, 5 friss tejszínhab, 1 narancs héja csíkokra vágva

Elkészítés:
A kávét, a brandyt, a fahéjat és a narancshéjat egy tálban összekeverjük, majd lassan felmelegítjük, de nem forraljuk, néhány percig érni hagyjuk. Előmelegített poharakba
töltjük, ízlés szerint tejszínhabot púpozunk a tetejére, s végül megszórjuk narancshéjcsíkokkal és szerecsendióval. Tipp: ha tejszínhabbal kínáljuk, azt szórjuk meg frissen reszelt szerecsendióval és narancshéjcsíkokkal. 

Forró, vajas rum

Hozzávalók:
9 cl sötét rum, 1 kiskanál barnacukor, 8 g vaj, forrásban lévő víz

Elkészítés:
A cukrot a pohár aljára tesszük, és a poharat kétharmadáig megtöltjük forró vízzel. A
cukrot kevergetéssel föloldjuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot, majd ismét megkeverjük.
Díszítjük, és forrón kínáljuk.

TOJÁS, CSOKI, KÓKUSZ, MEGGY - ÍGY KÉSZÍTS LIKŐRT HÁZILAG! >>>
AZ ORVOS RECEPTRE IS FELÍRHATNÁ: ÍGY KÉSZÍTS FORRÓ GROGOT! >>> 
FÁJ A TORKOD? ROSSZ A KEDVED? PRÓBÁLD KI EZT A FORRÓ PUNCSOT! >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin