Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper karácsonyi ajándék a gasztronómia szerelmeseinek

A karácsony közeledtével az egyik elsődleges feladatunk kiokoskodni, kipuhatolni, hogy milyen meglepetéssel, ajándékkal tehetjük boldoggá a családtagjainkat, barátainkat, kollégáinkat. A karácsony jó alkalom arra, hogy nagyobb beruházásokat ejtsünk, családi ajándékok kerüljenek a fa alá, s ennek jegyében a konyhai gép- és eszközparkot is kicsit feljavítsuk.

A konyhai vágyak tárgyai között vannak egészen megfizethető és csillagászati összegekbe kerülő tételek is. A megfizethető eszközök jelentős része már sokszor beficcenhetett volna a család séfjének a bevásárló kosarába, de a józan ész és a többi vásárolni való mindig győzött. A karácsony jó lehetőséget kínál arra, hogy ezek a sokszor körbeudvarolt kütyük is végre a szolgálatunkba álljanak.

Zsebsárkány

A zsebsárkány, alias karamellizáló pisztoly nélkül lehet élni, de egy jó créme brulée készítésénél már majdnem elengedhetetlen. A kitűnő desszert és a gyorsan elkészíthető, tökéletes karamellkéreg érdekében célszerű beszerezni. Konyhaboltokban és barkácsboltokban szinte mindig kapható, ez utóbbiban még olcsóbb is.

Microplanes reszelő

A reszelők csúcsa, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet és szabad beszélni. Zseniális kialakításának és fantasztikus minőségének hála a legjobb konyhákban is fellelhető, de egy jobb háztartásban is ott a helye. Ezzel a reszelővel a narancs- és citromhéj a fehér részét hátrahagyva hullik a süteménytésztába, finom, vékony redőkben szelhető a legkeményebb sajt is, a nagyobb változattal pedig bármilyen zöldség vagy gyümölcs gyorsan és hibátlanul reszelhető. Rendkívül éles, így félősebbeknek védőkesztyű is beszerezhető hozzá.

Gyümölcsprés

A téli időszak másról sem szól, mint a vitaminok egyenletes beviteléről és az immunrendszerünk folyamatos erősítéséről. Egészségtudatos, gyümölcs- és zöldségkedvelő családoknak, barátoknak ideális választás lehet egy gyümölcsprés. Olyat érdemes venni, amely nem csak roncsolja a gyümölcsöt, hanem kellően erős motorral bír ahhoz, hogy a centrifugájában valóban kipörgesse a gyümölcsökből és zöldségekből az utolsó csepp levet is.

Robotgép

Rengeteg robotgéppel találkozni a piacon, de ha megtaláljuk az igazit, akkor a konyhapultról eltűnhetnek végre a különféle habverők, a húsdaráló, az aprító és a turmix is. Egy multifunkcionális géppel szinte az összes masina megszüntethető. Fontos szempont, hogy jó nagy motorral, méretes, fém keverőtállal és fém alkatrészekkel bírjon. S ha még piros is és Kitchen Aidnek hívják, akkor pedig négy-öt évre nyugodtan kipipálható - egyetlen tétellel - a karácsonyi ajándék.

Mindentjáró fazék

Kollégistáknak, önállósodó fiataloknak, friss házasoknak vagy főzésben járatlan szingli barátainknak, családtagjainknak tökéletes ajándék lehet egy multifunkcionális főzőedény, azaz multicooker. A mindentjáró fazék afféle háztartási alkalmazott, egy szakácsnő, aki receptekkel és egy sor ügyesen kitalált programmal segíti a kezdők konyhai tevékenységét, s levestől a desszertig bárminek az elkészítésére vállalkozik.

Ezek is érdekelhetnek