Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapucsínós kekszszelet

45 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kapucsínós kekszszelet tésztájának kakaós rétegéhez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadujk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy összeálljon a massza, és ne legyen túl morzsás.
  2. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk folpackkal, és belenyomkodjuk a tésztát. Szintén egynemű masszává gyúrjuk a kávés réteg hozzávalóit, majd a kakaós rétegre tesszük, és egy kanál domború oldalával elegyengetjük. Végül lefedve a hűtőbe tesszük.
  3. Az étcsokoládét lereszeljük, és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük. Ízlés szerint dekorcukorral díszíthetjük. 

Megjegyzés

Mutatós, de mégis egyszerű, sütés nélküli sütemény. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss