Kapucíner-szelet

default user icon
5 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2-2 evőkanál kávé és capuccino-por
  • A tetejére:
  • fehér csokoládéglazúr

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Az 5 dl tejben megfőzzük a pudingport, mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a kávét, a másik felébe pedig a capuccino-port keverjük.
    Előszőr a kapuccinos krémet kenjük a piskóta tetejére, majd a kávés krémet kenjük rá a capuccinós krémre.
    Fehér csokoládéglazurral vonjuk be a sütemény tetejét.

Megjegyzés

Érdekes és finom sütemény.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Á.Z. 2 évvel ezelőtt
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hány fokon, hány percig kellene sütni? Nagyon köszönöm!
LaLinea 10 évvel ezelőtt
Betty mami, vegyél maci kávét, az kávéízű, de kávépótló cikóriából van, és gyerekek is fogyaszthatják.
11 évvel ezelőtt
Fantasztikusan fincsi sütemény. Épp úgy csináltam ahogyan leírtad, felnőtt fogyasztásra épp ideális a 2 kanálka kávé. Köszönöm!
Betty mami 11 évvel ezelőtt
Megsütöttem és mondhatom nagy sikere volt.Talán a kávékrémbe nem kellene 2 kanál kávét tenni,az egyiket lehetne hejettesíteni kakaóporral hogy a gyerekek is nyugodtan egyenek belőle!
Konczos Gyöngyi 11 évvel ezelőtt
Én a tetejére csokimázt raktam. A kávé helyett meg kakaót. Így is finom lett. Én nem szeretem a kávét, ezért raktam kakaóport helyette, de a kapucsínóport meghagytam.

Hasonló Receptek

Magazin