Elkészítés: A tojáoks sárgáját a kristálycukorral kikeverjük, belecsurgatjuk az olajat, majd hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját.
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaóport. Megsütjük a tésztát 180 fokon, kb. 25 perc alatt.
Elkészítjük közben a krémet: a tejszín ízű pudingport felfőzzük a tejben, hűlni hagyjuk. Kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt krémmel robotgéppel habosra keverjük. Elfelezzük a krémet, az egyik marad sima, a másik feléhez hozzákeverjük az intant kávét.
A tésztát megkenjük a sima krémmel, majd a kávés krémmel is, a tetejére a tortabevonóból csokimázat készítünk. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, szebben lehet szeletelni és összeérnek az ízek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre