Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros zöldbabfőzelék töltött fasírttal

Hozzávalók

  • A főzelékhez:
  • 30 dkg burgonya
  • 1/2 kg zöldbab
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 mk cukor
  • 37,5 dkg tejföl
  • 3 ek liszt
  • citromlé
  • víz
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • A töltelékhez:
  • 2 ek étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 ek étolaj
  • só ízlés szerint
  • 40 dkg vegyes zöldség / galambica, vargánya gomba, sárgarépa, borsó, piros paprika/

Elkészítés

    1. A főzelék készítése: A burgonyát megmossuk, felkockázzuk, A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.
    2. Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük és beletesszük a zöldbabot, a paprikát, a paradicsomot és a burgonyát is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, kaporral, pici cukorral ízesítettem.
    3. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és hozzákeverjük a babhoz keverjük, kevés citromlével ízesítjük, végül összeforraljuk.
    4. A fasírt készítését itt találod.

    8 ZÖLDBABFŐZELÉK, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD >>>

    ÍGY TEDD EL A ZÖLDBABOT TÉLIRE - 5 EGYSZERŰ MÓDSZER! >>>

     

Megjegyzés

A mai ebédünk, nagyon szeretjük. Sok zöldbab termett a kertben az idén, most fagyasztott állapotban került a főzelékbe.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin