Kapros túrós lepény

default user icon
5 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt,
  • 13 dkg vaj,
  • 2 tojássárgája,
  • tejföl,
  • só,
  • a töltelékez:
  • 20 dkg édes tehéntúró,
  • 6-8 dkg vaj,
  • 1 tojássárgája,
  • 2 tojásfehérje,
  • kapor,

Elkészítés

    Elkészítése: A lisztből, vajból, tojássárgájából tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy a tészta meglehetősen lágy legyen. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, széleit fölhajtva tepsibe tesszük, s jó vastagon megkenjük a töltelékkel, amihez a tehéntúrót összevegyítettük a vajjal, tojássárgájával, a két tojás kemény habbá vert fehérjével, ízlés szerint sóval és apróra vágott kaporral. A tetejét megkenjük tejföllel, és forró sütőben megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Cranberry 6 évvel ezelőtt
biztos kicsi :-) nem is igazán tudok elképzelni elég kicsi tepsit ahhoz, hogy 20 dkg túrót \"vastagon\" tudjak elkenni benne. Én az alul-felül kelt tészta variációt sütöm 75 dkg!!! túróval, és az is a legkisebb tepsiben elég magas. De pillanatok alatt elfogy, nagyon finom :-)
Tóth Zsuzsa 7 évvel ezelőtt
Ez mekkora adag lesz ? Mekkora tepsibe való ez az adag ? A mennyiségből ítélve egy kisebbe ( cca 35-40 cm ? ) zsuganda
Lengyel Jánosné 7 évvel ezelőtt
Tegnap este értünk haza Koltóról. Életemben először ettem ehhez hasonlót. Ott ordából készítette el a háziasszonya lepényt, de ugyanígy édes volt, kapros, és mazsolás,a tetején porcukor. Érdekes párosítás volt,- én is ha kapros túrós lepényt hallottam valahol, mindig sósan képzeltem el - ugyanakkor nagyon finom. El is kértem a receptet tőle, mert mondta,hogy lehet tehéntúróból is készíteni.
Helena 7 évvel ezelőtt
Én kelt tésztát készítek és 50 dkg túróval, jó kaprosan. Nagyon finom!
doremi 7 évvel ezelőtt
Nekünk bejött, igaz semleges ízű túrót sósra ízesítettem, de mi így jobban szeretjük, mint édesen. Jó kis recept, és egyszerű is elkészíteni.

Hasonló Receptek

Magazin