Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-túrós lepény VII.

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 22 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg cukor
  • 3,5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • pici só
  • 1 db tojás
  • 1,4 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 jó csokor aprított kapor
  • 2 db tojás
  • 4 dkg búzadara
  • pici só
  • 2 dl tejföl
  • A lepény lekenéséhez:
  • 1 db tojás
  • 1/2 dl tejföl
  • pici só

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat.

    Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy a tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk. A tojást és a tejfölt egy pici sóval jól elkeverjük, és a töltelékre csepegtetjük vagy elkenjük.

    190 fokra melegített sütőben kb. 40 perc alatt kisült.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek