Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós croissant

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk (közepesen lágy tésztát kapunk), majd a tetejét megszórjuk liszttel. Letakarjuk eg konyharuhával, és kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk, és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd 16 darabra vágjuk.
  3. A túrót villával összetörjük, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük kaporral, és hozzáadjuk a tejfölt, majd alaposan kikeverjük. 
  4. A tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük.
  5.  A kiflik tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal köménymaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss