Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros-túrós croissant

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg lágy margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk só
  • 1 dl joghurt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál kapor
  • 1 ek liszt
  • 1 tk szezámmag
  • 1 tk köménymag
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk (közepesen lágy tésztát kapunk), majd a tetejét megszórjuk liszttel. Letakarjuk eg konyharuhával, és kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
    2. Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk, és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd 16 darabra vágjuk.
    3. A túrót villával összetörjük, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük kaporral, és hozzáadjuk a tejfölt, majd alaposan kikeverjük. 
    4. A tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük.
    5.  A kiflik tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal köménymaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin