A túrót áttörjük a szitán, és belereszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a levét, beleaprítjuk a kaprot.
A hideg tejszínből a porcukorral, sóval együtt kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túróba.
A barackot felszeleteljük, a mézen megsütjük, karamellizáljuk, aztán félretesszük.
A zabos ropogóshoz a barnacukrot egy teflon serpenyőben megolvasztjuk, majd ráöntjük a zabpelyhet. Alacsony lángon, kevergetve megpirítjuk, majd sütőpapírra kiborítva kihűtjük.
Tálaláskor egy mélyebb tányérba szórjuk a zabpelyhes ropogóst, ráhalmozunk a túrókrémből, és megkoronázzuk desszertet a sült barackkal, esetleg még egy kis kaporral.
Nézd meg videón, hogyan készül a különleges zabpelyhes barackos túródesszert