Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros túrógombóc leves

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 2 húsleveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis csokor kapor
  • őrölt fehérbors
  • fél citrom

Elkészítés

    Elkészítés: A tojássárgáját az olvasztott margarin felével, sóval és a vágott kapor felével elkeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a búzadarát, végül a habbá vert tojásfehérjét. 15 percig pihentetjük.

    Egy lábasban 1 evőkanál liszttel és a maradék margarinnal világos rántást készitünk, beletesszük a vágott kapor másik felét, felengedjük 3 dl vízzel, elkeverjük, majd hozzáadunk még kb. fél liter vizet, beletesszük a leveskockákat, felforraljuk. A tejfölt elkeverjük őrölt borssal és a fél citrom levével, majd levest merünk hozzá, elkeverjük, és beleöntjük az egészet a levesbe.

    Amikor felforrt, ebben a levesben főzzük ki a kézzel diónyi nagyságúra formázott gombócokat, amelyek a főzés során a duplájára fognak nőni. Körülbelül 10 perc után feljönnek a leves tetejére, ekkor van készen, de utána még kb. 10 percig hagyjuk állni, mielőtt tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Bgaboca
Isteni, köszönöm :)

Hasonló Receptek

Magazin