Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros töltött kel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej kelkáposzta
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg rizs
  • 2-3 dl húslé
  • 1 tojás
  • 1 csokor kapor
  • étolaj
  • 10 érett paradicsom
  • 4 dl joghurt
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál bazsalikom

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát forró olajban megpirítjuk, majd beletesszük a rizst. Felöntjük a húslével, beletesszük a kapor kivételével az összes fűszert, körülbelül 15 percig fedő alatt pároljuk, majd lehűtve összedolgozzuk a darált csirkemellel, a kaporral és a tojással.

    A leveleire szedett kelkáposztát 1 percre forró, sós vízbe mártjuk. Lehűtjük, majd a tölteléket belegöngyöljük, mintha töltött káposztát készítenénk.

    Felforrósított olajra ráhalmozzuk a héjától megtisztított és darabokra vágott paradicsomot, ezután ráhelyezzük a töltelékeket, és lassú tűzön, fedő alatt 1 órát pároljuk.

    Joghurttal és citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin