Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros tökfőzelék

Hozzávalók

  • 1 kg tök (gyalult)
  • 2 tk só
  • 1 késhegynyi bors
  • 2 tk kapor (vagy egy kis csokor friss)
  • 2 ek liszt (púpos)
  • 3 ek olaj
  • 1 tk piros paprika (őrölt)
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

    1. A gyalult tököt egy lábasba tesszük. Nagyon kevés vizet öntünk alá, kb. 1-1,5 dl-t, mert még a tök is fog engedni. Megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon puhára főzzük.
    2. A kaprot megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd beleszórjuk a főzelékbe.
    3. A lisztet az olajon megpirítjuk, majd a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Egy kevés vízzel és a tejföllel elkeverjük. A tökhöz adjuk, majd folyamatosan kevergetve hagyjuk felforrni. 5 percig főzzük, majd tálaljuk.

    TÖKFŐZELÉK CSIRKEMELL PÖRKÖLTTEL>>> 

    TEJFÖLÖS KRUMPLIFŐZELÉK FASÍRTTAL>>> 

    KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin